WordPress päivitykset, miksi niin tärkeää?

Miksi pitää WordPress ja lisäosat ajantasalla?

WordPress on alata kehittyvä sovellus johon kehittäjät julkaisevat säännöllisesti uusia päivityksiä joiden avulla parannetaan sovelluksen toimivuutta, korjataan havaittuja ongelmia, paikataan tietoturva-aukkoja sekä paljon muuta. Maailmanlaajuisesti WordPress julkaisujärjestelmään pohjautuvia sivustoja on tänä päivänä yli 70 miljoonaa. Valitettavan moni sivuston omistaja ei tiedä, muista tai yksinkertaisesti kiinnosta sivuston kunto etusivun takana. Moni jättää huomioimatta julkaisujärjestelmään saatavilla olevat päivityksen kuten myös lisäosiin saatavat päivitykset. Näiden huomiotta jättäminen tekee sivustosta haavoittuvaisen ja nopeasti kohteen haittatekijöille. Tämä artikkeli selittää, miksi sivusto tulisi pitää ajantasalla myös sen hienon etusivun lisäksi.

Bugien korjaukset ja tietoturvapäivitykset

WordPress on monimutkainen sovellus, joka koostuu kymmenistä tuhansista koodiriveistä. Valitettavasti WordPress kuten kaikki muutkin avoimeen lähdekoodiin perustavat sovellukset tulevat helposti hakkereiden ja muiden haittatekijöiden kohteiksi. Avoimella lähdekoodilla tarkoitetaan sovellusta, joka on ilmainen käyttää ja asentaa. Lähdekoodi on kaikille avoin ja siitä voi muokata omanlaisen itselleen sopivan. Avoimessa lähdekoodissa on se huonoa, jotta sitä tutkivat myös monet hakkerit ja haittekijät. Monesti tietoturva-aukotkin havaitaan hakkereiden ja haittekijöiden toimesta, jotka taas käyttävät aukkoja hyväkseen sulkemalla sivustoja tai esimerkiksi uudelleenohjaamalla sivustolle tulevaa liikennettä.

WordPress kuitenkin kehittäjänä reagoi nopeasti havaittuihin tietoturva-aukkoihin ja tekevät näille korjaavia päivityksiä. WordPress julkaisujärjestelmään kohdistuvat pienet päivitykset ovatkin useimmiten havaittujen tietoturva-aukkojen korjaavia päivityksiä.

On siis tärkeää pitää WordPress julkaisujärjestelmä ajantasalla ja aina viimeisessä versiossa.

WordPressiin on saatavilla tuhansia lisätoimintoja tuovia lisäosia joita kutsutaan Plugineiksi. Suosituimmat lisäosat saavat säännöllisesti päivityksiä, sillä nämä ovat myös jatkuvana kohteena haittekitejöille suuren loppukäyttäjämäärän ansiosta. Lisäosatkin siis tulisi pitää ajantasalla jatkuvasti tietoturvan suhteen. Lisäosiin kohdistuvat päivitykset antavat myös usein uusia toiminallisuuksia ja yhteensopivuustuen uuden WordPress –julkaisujärjestelmän kanssa.

Uudet toiminallisuudet ja kehitys

WordPress kehittäjätiimi on toiminut ahkeraan ja säännöllisesti parantaakseen sekä kehittäkseen WordPressiä jo vuodesta 2003 eli 11 vuotta. Kontrasti on iso kun vertaa tämän päivän 3.9.2 versiota alkutaipaleen versioihin. Alkuajan versiot olivat todella askeettisia ja yksinkertaisia – tänä päivänä WordPress taipuu todella mukavati minkälaisen tahansa sivuston julkaisujärjestelmäksi.

WordPressiin on tänäkin vuonna tullut lukemattomia uusia toiminnallisuuksia kuten Retina –tuki ja Responsiivinen vakioteema ja hallintapaneeli.

Mikäli sinulla on sivusto jossa WordPress ei ole ajantasalla – missaat luultavasti paljon myös uusia huikeita ominaisuuksia. Uudet ominaisuudet ovat pääsääntöisesti suoraan käyttäjän päivittäisiin tehtäviin vaikuttavia parannuksia kuten

  • Kuvien lataaminen sivustolle on entistä helpompaa, raahaat vain(drag & drop).
  • Videon upottaminen onnistuu pelkän Youtube osoitteen liittämisellä
  • Voit julkaista uutisen helposti kännykällä tai tabletilla liikkeessä, missä vain olet

Yhteenveto

WordPress on voimakas ja muuntautumiskykyinen julkaisjärjestelmä, jota käytetään maailmanlaajuisesti reilusti eniten muihin julkaisujärjestelmiin verrattuna. Sivustosi on varmasti hyvissä käsissä mikäli se on jatkuvasti ajantasalla.

On tärkeä pitää WordPress julkaisujärjestelmä sekä tämän lisäosat ajantasalla – tällä varmistat että sivustollasi on viimeisimmät uudet ja huikeat toiminnot ja myös sen, jotta se on turvassa hakkereilta.

Share This :

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *