Näin lataat iPhonen akun nopeammin

Aika monella meistä on taskussa, pöydällä tai kädessä tälläkin hetkellä iPhone, jonka akku ei ole täynnä, kenties siellä punarajalla? Puhelimena iPhonet ovat uskomattoman kauniita esteettisesti ja sisältävät todella mahtavia ominaisuuksia, mutta yksi valitettava ominaisuus on kuitenkin sen akunkesto ja latausaika. Ainakin omasta mielestä elettäessä vuotta 2016 olisi luullut, että tekniikka olisi kehittynyt siten, että myös akut olisi tullut kaiken muun hienouden kanssa samalle viivalle.

Monet etsivät kaupoista erilaisia latureita toivoessaan nopeampaa latausaikaa puhelimelleen, harva tässä kuitenkaan onnistuu. Itsellä on käytössä iPhone 5C ja akku siinä kului nopeasti ja latausaika täyteen tuntui turhankin pitkältä. Päätin tehdä asialle jotain ja rupesin selvittelemään eri vaihtoehtoja. Laitankin alle muutamat vinkit kuinka itse olen saanut ladattua oman iPhonen akun täyteen n. 3x nopeammin.

Käytä iPadille tarkoitettua laturia

iPhonen oman laturin speksit ovat: 5 volttia, 1A ja 5W. iPadille tarkoitetun laturin arvot taas ovat 5.1 volttia, 2.1A ja 12W. Huomattava ero latureissa siis. Yksinkertaisella matematiikalla lataat iPhonen akun 2x nopeammin iPadin laturia käyttäen. Testasin tämän myös käytännössä ja totta se on.

Jos siis taloudesta löytyy iPad niin käytä tämän laturia ladatessa puhelinta tai vaihtoehtoisesti laturin voi käydä ostamassa kaupasta.

USB väylää käyttäessä (eli jos lataat puhelinta tietokoneen kautta) saa puhelin vain 2.5W eli puolet vähemmän mitä normaalisti iPhonen laturin kautta. Tämä on siis hitain vaihtoehto.

Käytä lentokonetilaa tai sulje puhelin

Puhelimesi on kuin iso taistelukenttä virrankäytön suhteen, kun laturin johto on kytketty kiinni. Monet taustasovellukset, mobiiliverkko ja bluetooth kaikki tavoittelevat omaa osuuttaan virransaannista ja puhelin itsessään myös omasta siivustaan.

Puhelimessa on ominaisuus(jep, kaikki ei tiedä edes tämän olemassa oloa), jolla saadaan puhelin niin kutsuttuun lentokonetilaan ja tämä tarkoittaa sitä, että puhelin estää kaikki sisääntulevat ja ulospäin menevät yhteydet ja signaalit. Mikäli kuitenkin haluat esim surffailla netissä lentokonetilan ollessa päällä – laita WIFI päälle.

Kokeile siis laittaa lentokonetila päälle ensi kerralla latauksen ajaksi, säästät ajassa muutaman arvokkaan minuutin. Vaihtoehtoisesti voit sulkea puhelimen latauksen ajaksi.

Lämpötilalla on väliä

Kylmää vai kuumaa? Siltä väliltä sanoisin minä. Näin talvella ei tarvitse kauheasti pelätä, että jättäisi puhelimen liialliseen auringonpaisteeseen, mutta kesällä se ei ole suositeltavaa. Myöskään avonaisen ikkunan tai vetävän ikkunan viereen puhelinta ei kannata jättää talvella, sillä liian kylmä ei myöskään ole hyväksi puhelimelle.

Lataa siis iPhone paikassa, jotta ei ole liian kylmää tai kuumaa. Ladatessa puhelimen lämpötila usein nousee ja tästä syystä muista myös poistaa mahdolliset lisäkuoret puhelimen päältä, sillä nämä usein pitävät hyvin lämpöä sisällään.

Kalibroi iPhonen akku

Apple suosittelee akun kalibrointia 12 kertaa vuodessa eli kerran kuukaudessa. Akun kalibrointi on yksinkertainen ja helppo toimenpide. Lataa akku 100% täyteen, jonka jälkeen annat akun tyhjentyä kokonaan niin, että puhelin sammuu.

Säännöllinen akun kalibrointi pitää akun elektronit paremmin toiminnassa ja täten pidentää myös akun elinikää.

Share This :

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *