Alkaa vuosi 2013 kääntämään viimeisiä aukeamiaan ennen vuotta 2014. On siis aika alkaa miettiä seuraavaa vuotta ja sitä, ovatko nykyiset kotisivusi ajantasalla trendien suhteen. Vuoden 2014 trendit alkavat jo asettumaan hyvin paikoilleen ja paljon niitä onkin pyöritelty ja spekuloitu ympäri maailmaa – alkavat jo vaikuttamaan sivustoissa hyvin, tykkään!

Jos haluat olla ensimmäisten joukossa loistamassa vuonna 2014 ajankohtaisella lookilla, otathan yhteyttä jo tänään niin laitetaan asia kuntoon trendikkäillä sivuilla!

Litteä, tasainen ja minimaalinen

Kovasti trendiksi odotettu tämä minimalistinen design. Se on oikeastaan sitä 2D-lookin ylistämistä ja korostamista. Ei enään varjostuksia ja 3D efektejä. Ei raskaita tekstuureja, jotka saavat kotisivut näyttämään kolmiulotteiselta. Käytetään selkeitä muotoja, neliö, kolmio tai ympyrä ja ilman varjoja. Asetellaan nämä oikein tekstin kera – ei voi mennä pieleen. Minimalistiset sivut antavat elegantin vaikutuksen vierailijaan ja tasaisella ja litteällä moutoilulla tuodaan se sivuston tärkein esille tehokkaasti – teksti ja sisältö.

grosworx

Sekoitettu typografia

Vaikkakin otsikon mukainen trendi on vaikea toteuttaa onnistuneesti on se kokeilemisen arvoista. Sekoittamalla erilaisia fontteja luovasti voidaan parhaassa tapauksessa luoda upeitä elämyksiä, joiden avulla saadaan yrityksen viesti tehokkaammin lukijalle. Typografialla voidaan myös luoda kokonaisia tarinoita ja nämä ovat upea piriste muun sisällön välissä.

mix-and-match-typography-websites14

Yksi sivu – scrollaus

Niin pitkään kuin kotisivuja on tehty ja julkaistu on käytetty alasivuja. Aloietaan etusivusta, jonka jälkeen valikkoa painamalla ladataan vaikkapa Palvelut -sivu. Näin suurin osa tämänkin päivän sivuista on toteutettu. Nyt olisi kuitenkin hyvä hetki hieman miettiä asiaa toisin – mitäpä jos se sisältö olisikin yhdellä sivulla? jos se vain jaettaisiin osioihin?

Tätä trendiä näkee jo Suomessakin, tosin valitettavan vähän. Laittamalla kaikki sisältö ns. yhdelle sivulle: saat sivustolla vierailevan tahon silmät varmasti avautumaan. Perinteiseen rakenteeseen verrattuna yhden sivun sivustoissa etuna on se, jotta sivustolle tultaessa kävijä on ladannut koko sivuston: ei siis enään uudelleen latailuja. Esimerkiksi mobiilisti sivustolle tuleva saattaa päätyiä katvealueelle ja internetyhteys lakkaa toimimasta – ei hätää, sivusto ladattiin kokonaisuudessaan jo etusivulle tultaessa.

scrollaus

Taustat, kuvat – Go BIG or go home

Milloin olet viimeksi törmännyt sivustoon, jossa oli koko näytön kokoinen taustakuva? Oliko se valokuvaajan sivusto? Todennäköisesti oli, sillä tämä tapa on ollut pitkään siellä puolella käytössä. Vuonna 2013 ja tuleva vuosi 2014 tosin ovat muuttamassa tätä yhden alan ominaista tapaa toteuttaa sivustoja, sillä yhä useampi toimija toteuttaa sivuja tällä tapaa.

Korkea resoluutioiset ja hyvälaatuiset kuvat antavat usein kävijälle elämyksen ja mielikuvan heti – kuvat kertovat tosiaan enemmän kuin tuhat sanaa. Kuviin kun vielä lisää pienehkön kerroksen tummuutta ja vaikkapa pienen animaation kuvien vaihtumiseen niin homma on valmis.

Kuvat vangitsevat tehokkaasti kävijän tullessa sivustolle

pollux-kivitasot2

Skaalautuvuus – Mobiili ja tablet laitteet

Löytyykö sinulta kotisivujen lisäksi kenties oma mobiili sivusto? Hyvä! Olit edellä kävijä muutama vuosi takaperin 🙂 Mobiili ja tablet-laitteiden käyttö kasvaa todella huimasti vuosi vuodelta ja täten tietoa etsitään internetistä yhä enemmän liikkeestä. Markkinat ovat laittaneet myös kovat vaatimukset kotisivujen suhteen. Tänä päivänä se ei yksinkertaisesti riitä, että sivustosi toimii kotikoneen selaimella. Sinun on tiedettävä, jotta sivusto toimii myös älypuhelimilla ja tableteilla.

Ajatellaan tilanne, jossa sinun tuleva asiakas istuu kotimatkalla bussissa ja katsoo älypuhelimella paikallisia kampaamoita internetistä. Asiakas päätyy sinun sivuille, joka valitettavasti tässä tapauksessa on hieman vanhentunut sivusto. Asiakas joutuu alkaa zoomailemaan puhelimellaan itse sivuston sisältöä ja taistelemaan päällekkäin menevän sisällön kanssa. Taistelua ei jatku pitkään, sillä on helpompi painaa selaimessa Takaisin -nappia ja kokeilla seuraavaa hakutulosta.

Skaalautuvalla sivustolla tarkoitetaan siis sivustoa, joka tunnistaa sivustolle tulevan kävijän näytön koon ja osaa tämän mukaan pienentää ja suurentää itseään ja täten on siis aina luettavissa ja hyvännäköinen oikein toteutettuna. Tässä tapauksessa ei siis tarvita erikseen mobiili tai tablet -sivustoja.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *