Instagram yritykselle? Lue 8 hyvää syytä

Monet yritykset varmasti ovat miettineet sosiaalisia medioita ja niihin osallistumista. Useammat ovat löytäneet tiensä Facebookiin ja Twitteriin. Instagram on sanana monelle tuttu, mutta tuntuu kuin se olisi sitten vain se kolmas “pakollinen” lisä sosiaalinen median kanava jota “täytyisi” hoitaa.

Instagram on todella vahvassa kasvussa ja ohittanut Yhdysvalloissa mm. käyttäjäluvut Facebookin suhteen. Eli tämä on asia, jota ei missään nimessä kannata sivuuttaa.

Muutama fakta Instagramista ennen varsinaista asiaa:

  • Yli 300 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää
  • Yli 75 miljoonaa päivittäin aktiivista käyttäjää
  • 49% naisia, 51% miehiä
  • Seuratuin tili löytyy julkisuuden henkilöltä nimeltä Beyonce, 42 miljoonaa seuraajaa
  • Suosio kasvanut vuoden aikana 2013 – 2014 90 miljoonasta 300 miljoonaan
  • Yli 40 miljoonaa kuvaa julkaistaan päivittäin

Miksi Instagram yrityksille?

Reilu 300 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman julkaisevat 40 miljoonaa kuvaa päivittäin Instagramiin. Mieti hetken näitä lukuja. Hyvä, voidaan yhdessä todeta, että siellä voisi olla jotakin myös sinunkin yrityksellesi, tuotteelle sekä palvelulle. Potentiaali minkä Instagram tarjoaa tänä päivänä on todellakin tajunnan räjäyttävää.

Mikä parempaa, tässä artikkelissa käydään läpi muutama hyvä syy, minkä takia Instagram sopii yrityksille, brändille, tuotteelle ja palvelulle.

1. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Kuulostaako kliseeltä? Pöh. Onko sinulla tuote, jonka ulkonäkö vetää puoleensa? Tai palvelu jonka voisit esitellä kuvilla esimerkiksi luomaan tiettyä tunnetta? Mikäli voit muuntaa tuotteesi tai palvelusi kuvaksi – avaa tämä aivan uudenlaisen mahdollisuuden tänä päivänä.

Monet meistä tykkäävät katsella mielenkiintoisia kuvia ja mikäli sinä onnistut vielä yhdistämään kuvaan asiat, joihin katsoja pystyy samaistumaan – kannattaa ehdottomasti jatkaa lukemista.

2. Mahdollisuus jakaa ”Behind the Scenes” kuvia

Mikäli jakaisit joskus behind the scenes tyyppisen kuvan yrityksesi toiminnasta – se voi kantaa hedelmää yllättävänkin paljon. Kuva esimerkiksi jonkun tarjoamasi tuotteen valmistusvaiheesta? Tällaiset asiat kiinnostavat ihmisiä todella paljon ja tässä kohtaa tuleekin sosiaalisen median valtava voima: lumipalloefektin aikaan saanti on enemmän kuin mahdollista.

Tämän takia esimerkiksi tv-ohjelmatkin perustuvat samaan konseptiin: kuvataan julkisuudessa tuttujen ihmisten perus arkea ja ns. Behind the scenes otoksia – ihmisiä kiinnostavat tällaiset asiat.

3. Instagram rohkaisee asiakkaitasi osallistumaan 

Saatuasi riittävän määrän Instagram seuraajia kasaan sinun on helppo saada potentiaaliset sekä nykyiset asiakkaat osallistumaan yrityksesi toimintaan. Voit rohkaista asiakkaitasi jakamaan esimerkiksi kuvia yrityksesi tarjoamista tuotteista hashtagien kanssa – Instagram on sosiaalinen media.

Käyttäjien jakaessa yritykseesi liittyvää mediaa on suuri todennäköisyys saavuttaa uusia asiakkaita.

4. Instagramin avulla henkilöidyt yrityksenä paremmin

Instagramin avulla yrityksesi tuo itsensä samalla viivalle asiakkaittesi kanssa. Ihmisten on huomattavasti helpompi samaistua ja lähestyä yritystäsi, sillä he kokevat yrityksen olevan tämän päivän yritys, trendikäs ja helposti lähestyttävä – kuten heidän seuraamat muut tuttavansa.

5. Rakenna luottamusta

Verkossa oleminen ja asiointi voi usein viedä yritykseltä niin kutsutut kasvot pois ja koko toiminta voi liukua liian yritysmäiseksi ja robottihenkiseksi. Tämä on huono asia.

Instagramin avulla voit rakentaa yrityksellesi kasvot, kirjaimellisesti ja tämän avulla voit rakentaa tehokkaasti luottamusta kohderyhmääsi.

Luottamus kaupankäynnissä on kaikki kaikessa. Ihmiset ostavat tuotteita ja palveluita vain yrityksiltä joihin he luottavat. Kilpailu on kovaa tänä päivänä.

6. Luo nimeä yrityksellesi 

Opettele käyttämään Instagramia niin, että ihmiset puhuvat yrityksestäsi tai tuotteestasi. Hyvä tapa tähän on esimerkiksi järjestää pienimuotoinen kilpailu.

Instagram on ideaali paikka järjestää pienimuotoisia kilpailuja promotaksesi yritystäsi. Vaihtoehdot kilpailulle ovat rajattomat. ”Ota kuva tuotteestamme, eniten tykkäyksiä saanut kuva voittaa” on aika suosittu kilpailumuoto tänä päivänä.

Kilpailut on todella tehokkaita tapoja saavuttaa uusia ihmisiä ja seuraajia.

7. Instagramin avulla on helppo mainostaa tapahtumia 

Onko yrityksesi osallistumassa messuille? Järjestämässä jotakin omaa tapahtumaa? Muista mainita tästä Instagramissa ja mielellään ota paljon kuvia esimerkiksi jo ennen tapahtumaa järjestelyistä ja valmisteluista (behind the scenes). Tämä on sen tapaista materiaalia ja toimintaa, mistä miltei jokainen tykkää.

Ihmiset näkevät kuinka kiireinen yrityksesi on ja kuinka paljon panostat siihen, että yrityksesi näyttää hyvälle.

8. Viraalisuus

En tiedä onko tuo otsikko aivan virallinen sana – ehkä lähempänä olisi nettihitti tai sensaatio. Tarvitsee vain keksiä jokin massasta poikkeava idea, ajatus – yksi kuva, joka voi nousta ns. Netti sensaatioksi. Instagram on yksi parhaimmista paikoista saavuuttaa tällainen, sillä käyttäjämäärät ovat niin suuria.

Mieti, toteuta ja ole erilainen – lumipalloefekti odottaa.

Onko sinun yrityksesi jo Instagramissa? Tuntuuko käyttö helpolta? Vastaile kommentteihin!

Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *