9 yllättävää faktaa WordPressistä

WordPress – se käytetyin – maailmanlaajuisesti. Moni tietää kuinka suosittu WordPress on ja myös sen, että se on käytössä monella tunnetullakin yrityksellä.

Tässä muutama fakta, joita et välttämättä tiennyt:

1. 48% Technoratin Top 100 blogista on WordPress -pohjaisia

Vaikkakin markkinoilla on saatavilla lukematon määrä useita erilaisia alustoja ja julkaisujärjestelmiä sekä blogeja. Tämä tilasto näyttää kuitenkin kylmän faktan siitä, mikä johtaa tätä aluetta.

Mikäli päätät aloittaa WordPressin käytön – voit olla varma siitä, että olet tekemisissä hyvän ja luotettavan asian kanssa. New York Times, CNN, eBay jne. käyttävät maailman suosituinta julkaisujärjestelmää – WordPressiä.

2. Maailmassa 74,6 miljoonaa WordPress sivustoa

Hah! Totta se on – 74 652 825 sivustoa toimii WordPress alustalla tällä hetkellä. Se on karkeasti luettuna yksi WordPress sivusto per asukas Turkissa.

Noin 50% (37 miljoonaa) on hostattuna WordPress.com palvelussa. 18,9% maailman sivustoista toimivat WordPressillä. Tähän vielä lisättynä pieni fakta – 70% maailman sivustoista eivät käytä mitään julkaisujärjestelmää.

3. WordPressiin liittyviä hakutuloksia listataan kuukausittain yli 37 miljoonaa

Hakasanalla ”WordPress” yksin löytyy 450 000 yksittäistä hakutulosta joka kuukausi. Se on vain ”WordPress” – eikä esim ”WordPress help” tai ”WordPress plugins”.

Lasketaan kaikki hakusanat WordPress tai WP(lyhennys WordPressistä) liittyen niin saadaan n. 37 miljoonaa hakua kuukaudessa. Mikäli tämä tahti jatkuu niin WordPressin odotetaan saavuttavan 444 miljoonaa hakua vuonna 2015. Se on miltein tuplasti enemmän kuin Yhdysvalloissa on asukkaita.

WordPressiä haetaan hakukoneista viisi kertaa enemmän kuin esimerkiksi kilpailevia julkaisujärjestelmiä (Joomla tai Drupal)

4. WordPress on käännetty 51 kielelle

Vaikka äidinkieli ei olisi englanti ja lukisit mielummin ohjeet ja hallintapaneelin vaikkapa suomeksi – onnistuu. Katso listaus WordPressiin saatavilla olevista kielipaketeista

WordPressin kehittäyhteisö panostaa monikielisyyteen ja työstää ison yhteisön voimin jatkuvasti uusia kieliä WordPressille.

5. 22% Yhdysvalloissa varatuista verkkotunnuksista pyörivät WordPressillä

Jokaista 100 uutta verkkotunnusta kohden 22 tulevat toimimaan WordPressin alaisuudessa. Maailmanlaajuisesti uusia verkkotunnuksia varataan päivittäin 120 000 kappaletta – voidaan siis todeta WordPressin suosion kasvavan jatkuvasti.

Tämä on siis se edellä mainittu 18,9% kaikista sivuista – ja kasvaa.

6. WordPress.com saa enemmän kävijöitä kuin Amazon

WordPress.com tallentaa kuukausittain huikeat 126 Miljoonaa yksittäistä kävijää omiin sivustotilastoihin. Amazon jää pahasti jälkeen vaikkakin lukemat ovat myös huimat 96 Miljoonaa yksittäistä kävijää kuukausitasolla.

7. WordPress.com työllistää vain 283 työntekijää

Vaikea uskoa, mutta totta se on. Sivusto millä on yksittäisiä kävijöitä 130% enemmän kuin Amazonilla työllistää vain 283 ihmistä. Perspektiiviä asiaan saadaan vertaamalla Amazonin työntekijämäärää, joka on 88 400 ihmistä – eli 36 606% enemmän kuin WordPress.com

8. WordPress.comissa julkaistaa 17 uutta artikkelia joka sekunti

Huikeita lukuja. 17 artikkelia sekunnissa tarkoittaa 1020 uutta artikkelia minuutissa ja hieman päälle 1,46 Miljoonaa artikkelia päivässä. Vuositasolla luku on 5,36 Miljardia uutta artikkelia.

WordPress.org ei ole pelkästään maailman suosituin itse hostattu julkaisujärjestelmä – myös mailman toiseksi suosituin ilmainen blogijärjestelmä – Googlen Blogger ohittaa WordPressin ainoastaan.

9. Saatavilla 39 000 lisäosaa ja luku kasvaa

Epäilemättä yksi ominaisuus erottaa WordPressin lukuisista muista julkaisujärjestelmistä – saatavilla olevat lisäosat. Lisäosilla voidaan tuoda WordPress sivustoon uusia toiminallisuuksia ja käyttömukavuutta.

Lisäosilla voidaan parantaa sivuston turvallisuutta tai esimerkiksi seurata sivuston kävijätilastoja.

  • Tällä hetkellä on saatavilla 39 352 erilaista lisosaa.
  • Lisäosia on ladattu yhteensä 998 miljoonaa kertaa
  • Suosituimpia lisäosia on ladattu yli miljoona kertaa

Huikeita faktoja saatiin kasattua ja listaa olisi voinut jatkaa vaikka kuinka. Tähän on kuitenkin hyvä päättää tällä kertaa – lisää on tulossa! 🙂

Laitahan kommentteihin – yllätyitkö?

Share This :

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *