Kotisivun varmuuskopiointi, miksi se on niin tärkeää?

Viimeinen asia mitä haluat tehdä herätessäsi joku aamu on huomata, jotta yrityksesi kotisivut ovat palasina syystä taikka toisesta ja sinulla ei ole minkään sortin varmuuskopiota sivustosta. Ei siis mitään mahdollisuutta palauttaa sitä kovalla työllä tai isolla rahalla rakennettua sivustoa takaisin raiteille. No ei siinä mitään, täytyy vain aloittaa alusta itse tai laittaa rahaa taas palamaan. Ei se pelkkä työ, mutta kun sivusto on alhaalla se ei ole koskaan hyväksi liiketoiminnalle – kukaan ei tule enään sivustosi kautta asiakkaaksi.

Ehkäpä varmuuskopion on hoitanut webhotellin palveluntarjoaja….ehkä heillä on jokin liian vanha varmuuskopio, jossa ei olekkaa viimeisimpiä päivityksiä…Ehkä. Et kuitenkaan halua, että liiketoimintasi ratsastaa tuolla Ehkä -vyöhykkeellä.

Yksinkertaista ja totta: jos sinulla on kotisivut – varmuuskopionti on viime kädessä sinun vastuullasi.

Palvelimien kovalevyt hajoavat päivittäin ympäri maailmaa

Palvelimien kovalevyt ovat samanlaisia kuin sinulla siellä konttorilla olevassa tietokoneessa, eivät sen varmempia tai kestävempiä – kyllä, niitä hajoaa päivittäin. Mikäli laiterikko tapahtuu palveluntarjoajalla seuraa siitä aina pienehkö tai kenties pitempi aika, jolloin kotisivut eivät olekkaan tavoitettavissa. Voit palautella tällä välin sivustoa itse, nopeasti ja helposti mikäli sinulla on ajankohtainen varmuuskopio.

Sivusto saattaa joutua ilkivallan kohteeksi, hakkerit ovat yleisiä

Hakkerit ovat kiireistä porukkaa ja niitä riittää. Harvemmin nämä tapaukset ovat mitenkään erikoisemmin kohdistettuja juuri sinun yritykseesi ja täten ei voida puhua henkilökohtaisista hyökkäyksistä. Ilkivaltaa tekevät hakkerit etsivät helppoja haavoittuvuuksia verkossa ja iskevät sinne minne on helpointa. Se helpoin polku voi olla sinun sivuston vanhentunut julkaisujärjestelmä tai tämän vanhentuneet lisäosat. Toinen arkapaikka voi olla webhotelleja tarjoavat yritykset, sinunkin palveluntarjoaja ja heidän järjestelmät. Samalla tapaa kuin sinunkin sivustoon, heidän ohjelmiin tarjotaan aika-ajoin tietoturva-aukkoja korjaavia päivityksiä. Mikäli palveluntarjoaja ei näitä hoida ajoissa, on hyökkäys todennäköinen.

Tässä kysymys sinne: mitä tekisit jos sivustosi hakkeroitaisiin, eli sivusto poistettaisiin tai sisältö korvattaisiin jollakin ?

Teet itse pienen virheen sivustoa päivittäessä, todella yleistä.

Millä tapaa päivittelet omaa sivustoasi? Onko sinulla olemassa kenties ns. testiympäristö, jonne ajat ensin päivitykset ja tämän jälkeen sinne tuotannossa olevaan versioon? Vai päivitätkö suoraan sinne tuotantoversioon? Mitä jos esim. korvaisit palvelimella olevan index.html(etusivu) tiedoston vahingossa tyhjällä tiedostolla? Mitä tekisit?

Se ei vaadi kuin pienen herpaantumisen keskittymisessä ja edessä voi olla pitkä päivä(ja yö).

Miten varmuuskopiointi tulisi hoitaa?

  • Varmuuskopionti tulisi olla säännöllistä, mielellään päivittäinen operaatio. Tällä tavoin varmistat, jotta se viimeisin varmuuskopio on ajankohtainen.
  • Varmuuskopio tiedostot sekä tietokanta
  • Tiedä miten tehdä jos ikäviä asioita sattuu, miten palautat sivuston?

Tarjoa sinulle ylläpitopalvelua, joka sisältää päivittäisen varmuuskopion sivustosi tiedostoista ja mahdollisesta tietokannasta. Ota yhteyttä, jos haluat nukkua yösi paremmin. 🙂

Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *