Internal Server Error - Näin selvität syyn ja ratkaiset ongelman

Internal Server Error – Näin selvität syyn ja ratkaiset ongelman

Ilmoittiko Internal Server Error WordPress sivustolla olemassa olostaan? Et ole yksin. Internal Server Error on yksi yleisimmistä virheistä, mitä WordPress käyttäjä kohtaa jossakin vaiheessa. Virhe koetaan usein myös todella hankalaksi. Tässä artikkelissa käydään helppo ja nopea prosessi tämän virheen selvittämiseksi.

Mikä aiheuttaa Internal Server Error virheen WordPress sivustolla?

Internal Server Error ei itsessään liity millään tavalla suoraan WordPressiin. Virhe voi tulla esiin millä tahansa palvelimella riippumatta sivustosta tai sen käyttämästä julkaisujärjestelmästä, eikä se suoraan kerro käyttäjälle sen enempää virheen varsinaisesta aiheuttajasta.

Voidaankin käyttää sanontaa, että Internal Server Errorin korjaaminen ilman sen kummempaa tietoa on kuin pyyntö lääkärille auttaa jos ei kerro mihin ja miten sattuu.

Internal Server Error - Näin selvität syyn ja ratkaiset ongelman

Useimmiten WordPress sivustoilla tämän virheen kuitenkin aiheuttaa lisäosan tai teeman toiminto/funktio. Myös korruptoitunut .htaccess tiedosto ja php muistin määrä ovat varteenotettavia vaihtoehtoja.

Usein tilanne voi myös olla se, että virheviesti tulee vasta näkymiin, kun koitetaan päästä sivuston hallintapaneeliin ja samalla sivusto muuten toimii aivan normaalisti.

Käydään siis läpi alapuolella muutamat yleisimmät vaihtoehdot vian selvittämiseen.

Korruptoitunut .htaccess tiedosto

Ensimmäinen asia mikä kannattaa tarkastaa Internal Server Error virheviestin ilmestyessä näyttöön on .htaccess tiedosto. Löydät .htaccess tiedoston palvelimelta public_html kansion juuresta – samassa kansiossa on myös kansiot wp-content, wp-admin ja wp-includes.

Kokeile ensin uudelleen nimetä .htaccess tidosto vaikkapa .htaccess_vanha ja tarkista tämän jälkeen sivuston toiminta. Mikäli sivusto toimii taas – onnea! Sepäs oli helppoa tällä kertaa. Sivuston toimiessa muista vielä kirjautua hallintapaneeliin ja mene Yleiset -> Asetukset -> Osoiterakenne ja paina tallenna. Tämä luo uuden .htaccess tiedoston, jonka jälkeen voit poistaa vanhan uudelleen nimetyn.

Lisää muistia

Joskus  Internal Server Error johtuu yksinkertaisesti siitä, että jokin lisäosa, teema tai funktio sivulla tarvii suoriutuakseen enemmän muistia, kuin on saatavilla. Muistin lisääminen onnistuu paikasta riippuen, joko helposti tai ei niin helposti.

Usein webhotellin palveluntarjoajalla on ohjeet tämän toiminnon suorittamiseen. Voit kokeilla kuitenkin paria tapaa:

 1. Luo koneella tiedosto nimeltä php.ini
 2. Lisää tiedostoon teksti: memory=128MB
 3. Tallenna tiedosto
 4. Lataa tiedosto FTP palvelimelle kansioon /wp-admin/

tai vaihtoehtoisesti voit kokilla lisätä rivin

define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '256M' );

wp-config.php tiedostoon, joka sijaitsee usein pulic_html kansion juuressa.

Monesti myös tästä muistin lisäämisestä on ollut apua Internal Server Errorin kanssa.

Mikäli muistin lisääminen auttoi ongelmaan – on kyseessä kuitenkin väliaikainen ratkaisu. Olisi hyvä selvittää myös onglman aihuttaja. Useimmiten tämän aiheuttaa heikosti koodattu lisäosa tai teema. Suosittelen kyselemään webhotellin palveluntarjoajaltasi, että tarkistaisivat lokitiedot palvelimelta.

Mikäli tästäkään ei ollut apua – jatka lukemista sillä vielä on vaihtoehtoja. 😉

Lisäosat pois käytöstä hetkeksi

Mikäli tähän astisista neuvoista ei vielä ollut ongelmanratkaisuun niin kyseessä on todennäköisesti jokin sivuston lisäosista, joka syystä taikka toisesta aiheuttaa ko. konfliktin. On myös mahdollista, että kyseessä on muutaman lisäosan kombinaatio, jotka eivät ole keskenään yhteensopivia.

Jos pääset sivuston hallintapaneeliin, ota kaikki lisäosat pois käytöstä. Jos taas et pääse sivuston hallintapaneeliin, voit ottaa lisäosat pois käytöstä ftp-yhteydellä nimeämällä ”plugins” kansion ”plugins.deactivate

Internal Server Error - Näin selvität syyn ja ratkaiset ongelman

huom: tämä toiminto ei poista mitään dataa sivustoltasi 🙂

Mikäli ongelma ratkeaa tässä kohtaa ja virheviestejä ei enää näy – tiedät ongelman aiheutuneen jostakin asennetusta ja käytössä olleesta lisäosasta.

Ota seuraavaksi lisäosia käyttöön yksi kerrallaan ja pidä sivustoa silmällä jokaisen aktivoidun lisäosan jälkeen – huomaat missä kohtaa virhe palaa taas sivustolla ja löydät näin syyllisen. Löydettyäsi syyllisen  – kannattaa lisäosasta luopua ja etsiä vaihtoehtoista lisäosaa tilalle tai olla yhteydessä lisäosan kehittäjään virheviestin tiimoilta.

Lataa WordPress coretiedostot uudelleen

Jos tähän astisista neuvoista mikään ei vielä auttanut, voi syyllinen löytyä korruptoituneesta tai saastuneesta WordPress tiedostosta.

Eli voidaan seuraavaksi kokeilla ladata palvelimelle uudestaan WordPress perustiedostot ja kansiot: wp-admin ja wp-includes.

Internal Server Error - Näin selvität syyn ja ratkaiset ongelman

huom: tämäkään toiminto ei poista mitään tietoa sivustoltasi. 🙂

Aloitetaan siirtymällä wordpress.org sivustolle ja lataamalla tuorein WordPress paketti. Pura paketti omalle koneelle ja avaa ftp-ohjelma. Siirrä puretut kansiot wp-admin ja wp-includes ftp:n juureen, missä ko. kansiot sijaitsevat. FTP ohjelma luultavasti varoittaa ja kysyy ”Korvataanko tidostot” voit vastata tähän myöntävästi ja laittaa vielä ruksin ”Käytä aina tätä” tai ”Muista tämä”.

Ratkesiko ongelma? Jos ei niin seuraava vaihe on ottaa yhteys webhotellisi palveluntarjoajaan ja kysyä heiltä neuvoa tai pyytää vaikkapa Sitefix WordPress Ylläpito apuun tässä kohtaa – meillä on vielä muutamat ässät hihassa. 😉

Miksi sivuston nopeus on liiketoiminnallesi tärkeää?

Miksi sivuston nopeus on liiketoiminnallesi tärkeää?

Nopeasti latautuvan verkkosivuston pitäisi olla jokaisen liiketoiminnan ykkös-prioriteetti, kahdesta syystä. Ensimmäinen on se positiivinen vaikutus, joka nopeudella on käyttäjien vuorovaikutukseen sivuston kanssa ja vastaavasti se negatiivinen vaikutus, joka hitaasti latautuvalla sivulla on. Toinen syy on sivujen latausajan vaikutus verkkosivusi sijoitukseen Googlen kaltaisissa hakukoneissa.

Tänään tarkastelemme sivuston nopeuden vaikutusta liiketoimintaasi, ja joitain syitä hitaasti latautuviin verkkosivuihin. Lisäksi käymme läpi, mitä voit tehdä minimoidaksesi sivun latausaikoja ja saada etua nopeasti latautuvista verkkosivuista.

Käyttäjien osallistuminen

Tiedät jo, että verkkosivujen vierailijat eivät pidä hitaasti latautuvista sivuista. Käyttäjien osallistumisen ja sivuston nopeuden tilastot ovat kuitenkin dramaattisemmat kuin saattaisit olettaa.

Hakutulosten esittämisen eri tapojen testaamisen aikana Google huomasi, että puolen sekunnin nousu ajassa, jonka hakumoottori käytti näyttääkseen tulokset, aiheutti 20% pudotuksen liikenteen määrässä testiin osallistuneiden kesken.

Verkkokaupoille hitaat sivulataukset voivat olla vielä vakavampia. Amazonin on kerrottu huomanneen, että sadan millisekunnin viive sivujen latautumisessa saattaa johtaa 1% laskuun tuotoissa.

Tunnettujen verkkosivustojen, kuten Googlen ja Amazonin kävijöiltä saattaa löytyä myös hieman enemmän sietokykyä: ihmiset käyttävät niitä, koska arvostavat niiden tarjoamaa palvelua. Sinun sivustollasi ei ehkä ole tätä etua.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos sivustosi ei lataudu niin nopeasti kuin se voisi, on riski, että potentiaaliset asiakkaat kääntyvät kannoillaan jo ennen kuin heillä on ollut mahdollisuus edes tutustua toimintaasi.

Vaikutus sijoitukseen hakutuloksissa

Toinen syy, jonka vuoksi sinun pitäisi välittää sivuston nopeudesta on se, että Google käyttää nykyään myös tietoja sivuston nopeudesta päätellessään, missä hakutulosten listalla sivustosi esittää.

Eli hitaasti latautuvat sivut eivät vain käännytä pois vierailijoita, vaan huonot latausajat saattavat myös estää vierailijoita löytämästä tietään sivustollesi ollenkaan.

Kaiken mahdollisen tekeminen, jotta sivustosi sijoittuisi paremmin Googlen hakutuloksissa, voi olla tehokas tapa lisätä vierailijoita ja sitä kautta myös asiakkaita ja loppukäyttäjiä. Vaikka monet mittareista, joilla Google arvioi sivustoja (esim. relevanssi, laatu ja arvovalta) saattavat vaikuttaa subjektiiviselta, sivuston nopeus on konkreettinen muuttuja, jonka parannukset on mitattavissa

Mahdolliset syyt verkkosivusi hitauteen

 • Heikko ylläpito
 • Verkkosivujesi ylläpidosta vastaavalla yrityksellä ja valitsemallasi palvelupaketilla voi olla valtava vaikutus suorituskykyyn.
 • Ennen ylläpitäjän valitsemista, sinun täytyy olla tietoinen sen maineesta. Sinun tulee myös ymmärtää, mitä kaikkia ylläpidon mahdollisuuksia on tarjolla, ja mikä on juuri sinun sivuillesi paras vaihtoehto.
 • Huonosti suunnitellut sivut

Yksi mahdollinen tekijä voi olla myös sivuston huono suunnittelu. Huonosti rakennettu sivusto voi vaikuttaa negatiivisesti sivun latautumisaikoihin. Monet muuten hyvin rakennetut, erityisesti WordPress-teemat, ovat hitaimmin latautuvien joukossa. Syynä ovat valtavat määrät toteutettavaa koodia ja tietokantapyyntöjä, joita ne tekevät jokaisella sivulatauksella. Myös WordPress-sivujesi aktiivisten liitännäisten määrä ja laatu voi vaatia merkittävän veron.

 • Ylisuuret tiedostot
 • Suuret kuvat ja muut mediatiedostot voivat myös lisätä verkkosivujesi latautumisaikaa. Kannattaa lukea enemmän maalaisjärjestä kuvakokojen määrittämisessä WordPressissä.

Joitain hyödyllisiä työkaluja

Onneksi on olemassa joitain verkkotyökaluja, jotka voivat auttaa sinua arvioimaan latausaikoja, tunnistamaan ongelmia ja jopa saamaan neuvoja korjaamiseen. Suosittelemme lämpimästi seuraavia työkaluja:

Google PageSpeed Insights
Web Page Test
Pingdom
GTmetrix

Johtopäätökset

Sivuston nopeudella on todistetusti vaikutusta siihen, miten pitkään kävijät viettävät aikaa sivuillasi. Tämä puolestaan vaikuttaa siihen, kuinka tehokas sivustosi on kovertoimaan vierailijoista asiakkaita. Lisäksi hakumoottorit, kuten Google, huomioivat sivuston nopeuden arvioidessaan sivujesi sijoitusta hakutuloksissa. Molemmista syistä, sivuston nopeuden parantaminen on hyvä liike yritystoiminnallesi.

Miten se tehdään? Yleisluontoinen vastaus on varmistaa verkkosivustosi hyvä suunnittelu, välttää ylisuuria mediatiedostoja ja ostaa ylläpito sopivalta yritykseltä, oikeantyyppisellä ylläpitopaketilla. Tutustu Sitefix ylläpitopaketteihin ja meidän suorittamiin WordPress nopeus -optimointeihin.

Kiitos lukemisesta!

Mitä tarkoittaa CDN ja mitä hyötyä siitä on?

Mitä tarkoittaa CDN ja mitä hyötyä siitä on?

Content Delivery Network eli CDN on yksi tärkeistä asioista mitä tulee sivuston nopeuttamiseen, optimointiin ja vakauteen.

Mikä CDN siis on ja mitä hyötyä siitä on?

CDN:stä on tullut tärkeä asia monella tapaa sivuston nopeutta optimoidessa. Itse asiassa sivuston nopeutta analysoivat sähköiset työkalut kuten GT Metrix ja Google Page Speed suosittelevat sivustoilla käytettävän hyvää CDN tekniikka parantaaksesi sivuston latausnopeutta.

Monille omia sivustoja rakentaneille sekä muuten teknisille ihmisille käsitys CDN on varmasti tuttu – monille tavallisille tallaajille se kuitenkin on edelleen yhtä hepreaa,

Ei syytä huoleen, sillä tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin mistä on kyse ja mitä tällä voidaan saavuttaa.

Mikä siis on CDN eli Content Delivery Network?

Useimmat yritykset Suomessa pitävät sivustojaan jaetulla palvelimella ja tiedostot sijaitsevat keskitetyssä datakeskuksessa. Esimerkkinä yritys ostaa webhotelli -palvelun verkosta – itse datakeskus sijaitsee esimerkiksi Ranskassa. Potentiaalinen asiakas saapuu yrityksen kotisivuille ja kaikki sivustolla näkyvä data on latautuu kävijän selaimeen kuvia ja muita tiedostoja myöden. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikös?

Mitä jos sivustolle tullut kävijä onkin toiselta puolelta maapalloa, kaukana Ranskasta? Tällöin yhteydenluonti ja vastausaika sivustolta kävijän suuntaan pitenevät huomattavasti – sivuston latautuminen voi siis kestää normaalia kauemmin.

Mikäli sivustolla taas oli CDN käytössä – latautuisi kaikki sivustolla oleva data kuvia sekä tiedostoja myöden kävijää lähimmästä datakeskuksesta. Parhaassa tapauksessa esimerkiksi kävijän omasta kotikaupungista = vasteaika lähes olematon tällöin.

Tämä on CDN:n pääasiallinen tarkoitus ja täten myös hyödyllinen ominaisuus.

Teknisesti ottaen tämä toteutetaan datan replikoinnilla => eli sivuston sisältö kopioidaan säännöllisesti eri puolille maapalloa valmiiksi odottamaan kävijöitä.

Hyvällä CDN palveluntarjoajalla on useita palvelimia ja datakeskuksia ympäri maapalloa eri sijainneissa. Mikäli siis saatetaan esimerkiksi WordPress sivustolle CDN palvelu päälle – aina kun sivustolle saapuu kävijä – latautuu itse sisältö kävijää lähimmästä palvelimesta – ei sivuston omasta webhotellista.

Mitä tarkoittaa CDN ja mitä hyötyä siitä on?

CDN hyödyt ja ominaisuudet

 1. Sivuston latausnopeus paranee
 2. Sinun lukijasi/asiakkaat/kävijät tykkäävät nopeasta sivustosta
 3. Isokaan määrä liikennettä ei hidastuta sivustoa
 4. Säästät rahaa mikäli webhotellissasi on rajoitettu kaistansiirto

Sijoittuminen Googlessa

Google on alkanut viime vuosina tarkastelemaan sivustojen latausnopeuksia yhtenä tekijänä sivuston rankkaamisessa hakutuloksissa. On siis tärkeätä, että sivustosi latautuu nopeasti.

Enemmän konversioita ja myyntiä

Hidas sivusto saa aikaan nopean poistumisen ja kilpailijoihin kääntymisen. Nopea sivusto taas pitää sivustolle tulleen kävijän sivustolla pitempään.

Tällä tavoin saadaan laskettua sivuston poistumisprosenttia ja konvertoitua entistä tehokkaammin kävijät asiakkaiksi -> kasvatettua myyntiä.

Sivusto kestää paremmin liikennettä

Mikäli sivustosi saa yhtäkkiä paljon näkyvyyttä, kasvaa myös liikennöinti sivustolle todella paljon. Mikäli sivustolla ei ole CDN ja puhutaan jaetusta palvelimesta – on usein tuloksena nopeasti pelkkä virheviesti sivuilla, sillä sivuston takana olleen palvelimen resurssit eivät kestäneet isoa määrää liikennettä.

Kunnollisen CDN:n kanssa ei isokaan liikennöinti ole ongelma, sillä sivustosi löytyy replikoituna monelta palvelimelta ja täten CDN osaa itse jakaa liikennettä tasapuolisesti ympäri maailmaa eikä täten rasita vain yhtä.

Vähennä kuluja hostauksen ja webhotellin suhteen

Mikäli käytössäsi on dedikoitu tai virtuaalipalvelin tai muu rajoitettu siirtokaistallinen palvelu – saatat joutua maksamaan yllättäviä kuluja palveluntarjoajalle mikäli sivustollesi tulee odotettua enemmän liikennettä ja kävijöitä.

CDN on huomattavasti edullisempi ratkaisu ennaltaehkäistä yllättävät kulut – tällöin et kuluta webhotellisi tai oman palvelimen siirtokaistaa – vaan sisältö tarjotaan CDN keskuksista.

Mistä hankkia CDN palvelu?

Tarjolla on monia ilmaisia sekä maksullisia CDN palveluita kuten CloudFlare, Amazon, CloudFront ja MaxCDN. Pian voidaan odottaa myös Googlen omaa julkista CDN palvelua.

Ei ole väliä onko kyseessä iso vai pieni sivusto – CDN:n käyttö on aina suositeltavaa ja siitä on varmasti apua.

Aloittelevalle taholle CDN palvelun käyttöönotto voi tuntua hankalalta.

Suosittelen tutustumaan Suomalaiseen palveluun nimeltä Pilvia.com – kotimainen palveluntarjoaja, joka on erikoistunut tarjoamaan aidosti ja oikeasti laadukasta palvelua hostauksen tiimoilta.

Pilvian ympäristöstä löytyy WordPress –optimoitu alusta, joka takaa varmasti nopean toiminnan ja tekniikan puolesta toimintavarmuuden. Vakiona alustasta löytyy mm: PHP7, Nginx, MarianDB, CloudFlare, SSL, HTTP2 – CDN on myös asia, jonka pystyvät laittamaan sivustolle pyynnöstä päälle.

Voit luoda Pilvia.com palvelussa oman WordPress –sivuston veloituksetta SSL –salauksella. Mikäli haluat liittää sivustoon verkkotunnuksen ja viedä tämän LIVE –tilaan on hinta vain ja ainoastaan 6,95€ + alv / kk tai 79€ + alv / vuosi.

Kuinka moni teistä käyttää jo sivustolla CDN palvelua?? Onko jotain mitä suosittelette erityisesti? Millaisia kokemuksia muuten teillä on CDN:n suhteen? Kommentoikaa alapuolelle.

HTTPS & SSL Sertifikaatti, miksi niin tärkeä?

Tietoturvan merkitys on todella kovassa kasvussa ja tärkeässä roolissa tämän päivän yritysmaailmassa – itseasiassa sen rooli on isompi kuin koskaan aiemmin. Olit sitten pienyrittäjä tai isomman verkkokaupan omistaja, Sitefix suosittelee vahvasti hankkimaan SSL sertifikaatin sivustolle. Tässä artikkelissa käsitellään perustiedot ja toimintaperiaatteet HTTP ja HTTPS:n välillä sekä HTTPS:n tuomat hyödyt liittyen liiketoimintaan ja kotisivuihin.

Ensimmäinen ero HTTP / HTTPS välillä on erittäin merkittävä. Käyttäessäsi HTTP protokollaa, sivuston ja käyttäjän välistä yhteyttä ei suojaa tai salaa mikään – se on kuin avonainen ovi, joka mahdollistaa monet haittatekijät mukaan kanssakäymisiin. Tässä tapauksessa esimerkiksi haittatekijä voisi anastaa sivustosi arkaluonteiset tiedot ja myös sivustoa selaavan asiakkaan tiedot.

HTTP protokolla ei ole kiinnostunut tietoturvasta, sillä sen ainoa tehtävä on näyttää kotisivuilla oleva data vierailevan tahon päätteellä – tätä protokollaa ei oikeastaan kiinnosta ollenkaan kuin data kulkee pisteestä A pisteeseen B. Haluatko siis lähettää ja vastaanottaa dataa ilman suojaa tänä päivänä?

Kuinka HTTP siis toimii?

HTTP protokollan kuvaus

HTTP:tä käytettäessä siellä liikkuva data ei ole mitenkään suojattu eikä salattu ja täten mikä tai kuka tahansa kolmas osapuoli voi halutessaan päästä sivusta seuraamaan hyvinkin tarkasti liikkuvaa dataa.

HTTPS toimii taas hieman eri protokollalla, nimittäin SSL:llä. Se varmistaa, että palvelimen ja selaimen välinen data liikkuu ongelmitta, salattuna ja suojattuna.

HTTPS & SLL Sertifikaatin toiminta

HTTPS salaus ja suojaus

Kuinka SSL protokolla siis toimii? Tässä on järjestys asioista, joita tapahtuu silloin kun avaat HTTPS sivuston.

 1. Selaimesi muodostaa yhteyden sivustoon, joka käyttää SSL protokollaa
 2. Selaimesi pyytää sivuston palvelinta esittäytymään
 3. Sivuston palvelin vastaa takaisin esittämällä SSL sertifikaatin
 4. Selaimesi tarkistaa SSL sertifikaatin luotettavuuden. Mikäli se on hyvä, selaimesi lähettää ilmoituksen palvelimelle.
 5. Sivuston palvelin lähettää digitaalisesti allekirjoitetun pyynnön aloittaa SSL istunnon
 6. Tässä kohtaa https ilmestyy osoiteriville ja salattu sekä suojattu data alkaa liikkumaan selaimen ja sivuston palvelimen välillä

Tämä on siis se kohta, milloin sinun tulisi kysyä itseltäsi: Haluanko lähettää henkilökohtaisia tietoja pisteestä A pisteeseen B salattuna sekä suojattuna vai haluanko lähettää sen avoimesti HTTP:n välityksellä?

Seuraava etu on myös merkittävä. HTTPS on yksinkertaisesti nopeampi kuin HTTP. Epäiletkö tätä väitettä? Ei se mitään, niin moni muukin. Kokeile kuitenkin tästä nopeustesti HTTP / HTTPS:n välillä ja katso itse.

Mikä on SSL Sertifikaatti?

HTTPS & SSL Sertifikaatti, miksi niin tärkeä?

SSL sertifikaatti yksinkertaisesti viestittää sivustollasi vieraileville tahoille, asiakkaillesi, että tämän lähettämä data sivuston suuntaan salataan sekä suojaan. SSL sertifikaatti luo heti luottamuksen tunteen, sillä useimmat selaimen tänä päivänä indikoivat varsin mallikkaasti luotettavan sivun ja SSL:n tuomat hyödyt.

Mites kustannuspuoli ja vaihtoehdot?

SSL sertifikaatin hinta riippuu hyvin pitkälti tähän liitetyistä ominaisuuksista, joita SSL palveluntarjoajat tarjoavat. Hinnat liikkuvat yleisesti noin 50€ – 400€ välillä. Hinnat eivät siis päätä huimaa ja tällä tavoin kaikilla pitäisi olla varaa tähän. Nopea googlaus antoi seuraavia vaihtoehtoja hinnoista / tarjoajista:

Symantec
Yksi tunnetuimmista ja luotetuimmista SSL sertifikaattien tarjoajista.

Hinnat alkaen 399€ / vuosi.

Comodo
Erittäin luotettava SSL tarjoaja, joka tarjoaa laadukkaita sertifikaatteja kilpailukykyiseen hintaan. Comodolta saa myös ilmaisen SSL sertifikaatin, joka on voimassa 90 päivää.

Network Solutions
Myöskin todella luotettava SSL tarjoaja, jonka hinnat sijoittuvat 59,99€ – 399,50€ välille vuositasolla.

GoDaddy
Maailmanlaajuisesti tunnettu yritys web-tuotteiden ja verkkotunnusten puolelta. GoDaddy tarjoaa myös laadukkaita ja  hinnaltaan kilpailukykyisiä SSL sertifikaatteja.

SSL Sertifikaatti ilmaiseksi?

Ilmainen SSL sertifikaatti

Internet Security Research Group (ISRG) ylläpitoo palvelua ”Let’s Encrypt”. Tämä on avoimen sertifikaatin toimija, joka myöntää SSL sertifikaatteja täysin veloituksetta. Tavoitteena tällä ryhmällä on luoda Internetistä yksinkertaisesti turvallisempi paikka ja tämän takia ryhmä tarjoaa digitaalisia sertifikaatteja täysin veloituksetta ja erittäin yksinkertaisella tavalla.

Kuten aikaisemmin mainittiin – myös Comodo tarjoaa ilmaisen sertifikaatin 90 päivän ajaksi.

Yhteenveto

Surffaillessasi verkossa, kiinnitä huomioita sivustojen salauksiin ja suojauksiin. Harkitse vakavasti SSL sertifikaatin hankkimista omalle sivustolle ja mikäli näin teet, suosittelen tiedottamaan asiasta julkisesti -> asiakkaasi arvostavat varmasti elettäsi.

ps. Sitefix.fi sivustolla kaikki data on suojattu sekä salattu HTTPS protokollaa käyttäen SSL sertifikaatin kanssa.

WordPress 4.7 ”Vaughan” julkaistu

[vc_row clean_padding=”xs” css=”.vc_custom_1482435994294{padding-right: 15% !important;padding-left: 15% !important;}”][vc_column][vc_column_text]Wordpress 4.7 ”Vaughan” on juuri julkaistu. Version nimi ”Vaughan” juontaa juurensa kunnioittamalla Jazz vokalisti Sara Vaughania.

Viimeisestä isommasta päivityksestä, WordPress 4.6, on kulunut hieman alle 4 kuukautta. Tuorein versio 4.7 pitää sisällään hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden avulla sivuston luonti ja päivittäminen WordPressillä onnistuu entistä intuitiivisemmin.

Tässä artikkelissa käydään läpi mitä uusin WordPress 4.7 versio pitää sisällään ja vielä muistutuksena mitä on syytä ottaa huomioon ennen päivitystä.

Ennen WordPressin päivittämistä – suorita varmuuskopionti

Aina isoimpien versiopäivitysten yhteydessä suosittelen ottamaan sivuston tiedostorakenteesta sekä tietokannasta päivityksen kaiken varalta. On myös suositeltavaa tarkastaa, onko sivuston teemaan ja/tai lisäosiin tullut päivityksiä liittyen uuteen WordPress versioon.

Ihanteellinen tilanne isoimmille sivustoon kohdistuville päivityksille olisi suorittaa nämä erikseen omassa testiympäristössä ja täten välttyä tuotannossa olevan sivuston mahdollisilta katkoilta.

Kyseessä on isompi versiopäivitys ja täten se sivusto ei päivitä itse itseään automaattisesti kuten pienemmissä tietoturvapäivityksissä – on tämä tehtävä siis manuaalisesti hallintapaneelin kautta.

 

Wordpress 4.7 "Vaughan" julkaistu

 

Uusi oletusteema Twenty Seventeen

Wordpress 4.7 "Vaughan" julkaistu

 

Jokainen WordPress versiopäivitys pitää sisällään aina uuden ja päivitetyn oletusteeman – tässä ei tehdä poikkeusta tälläkään kertaa. Twenty Seventeen on tuore ja raikas teema, jossa korostuu tämän päivän trendinä kuvien iso rooli ja otsake. Uutuutena teemaan saa upotettua otsakkeeseen myös videoita. Etusivulla on myös useita alueita, joihin voi asetella omaa sisältöä laittamatta kaikkea allekkain.

Voit tutustua uuteen Twenty Seventeen teemaan osoitteessa: http://2017.wordpress.net

Video-otsakkeet

WordPress 4.7 tukee videoita paremmin kuin aikaisempi versio. Voit upottaa videon helposti mukauta toiminnolla sivuston otsakkeeseen.

Mukauta sivustosi kertaheitolla

Päivitetty mukauta –toiminto mahdollistaa laajemman sekä paremman kustomoinnin sivuston suhteen.

Paranneltu valikon luonti

Wordpress 4.7 "Vaughan" julkaistu

WordPress 4.7 on tuonut odotetun ominaisuuden nopeampaan sisällön tuotantoon ja sivuston arkitehtuurin saattamiseksi. Voit valikkoa luodessa ja muokatessa myös luoda tarvittavia uusia sivuja ja laittaa näitä valikkoon samalla. Tämä nopeuttaa sivuston rakennusprosessia huomattavasti, sillä enää ei tarvitse hyppiä edestakaisin sivut –osiossa.

CSS editori ja livenäkymä

Wordpress 4.7 "Vaughan" julkaistuYksi allekirjoittaneen mielestä parhaimpia tämän version ominaisuuksista on tämä. Voit vihdoin lisätä omia CSS tyylejä suoraan sisäänrakennetun mukauta –toiminnon kautta ja näet tyylimuutokset livenä. Et siis tarvitse enää tähän erillistä lisäosaa ja mikä parasta, näet muutokset heti. Devaaminen muuttui juuri helpommaksi. 😉

Hallintapaneelin kielivalinnat

Wordpress 4.7 "Vaughan" julkaistu

Uutena ominaisuutena sivustolle rekisteröityneet käyttävät voivat vaihtaa hallintapaneelin kielen haluamaansa muokkaamalla omaa profiilia – saadaan ympäristö kaikille sopivalla kielellä.

PDF esikatselu kuvakkeet

Wordpress 4.7 "Vaughan" julkaistu

Oletko joskus lisännyt PDF tiedostoja mediakirjastoon? Lisättyäsi PDF tiedoston, näkyi vain pelkkä tiedostoikoni ja tiedoston speksit. Ei enää. Nykyisin WordPress osaa näyttää mediakirjastossa ja upotetussa PDF tiedostosta ensimmäisen sivun ja täten tunnistat helposti mikä PDF tiedosto kyseessä.

Yhteenveto

Mielestäni tämä päivitys oli varsin kohdallaan ja toi muutaman todella pitkään odotetun ominaisuuden vihdoin saataville. Eniten tykkäsin tuosta CSS live-editorista, jonka avulla sivuston viilaus sopivaksi onnistuu entistä helpommin.

Joko päivitit uuteen versioon? Mitä olit mieltä? Kommentoi ihmeessä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]